PR:
BC "VICTORIABANK" S.A. 185.00
MTF: |
"ALPHA LEASING" SA 1.00

BVM a găzduit un seminar de educație financiară

Inapoii la lista noutăţilor

2022-11-11
BVM a găzduit un seminar de educație financiară
 
  Un grup de elevi de la Colegiul “Alexei Mateevici” din mun. Chișinău au participat joi, 10 noiembrie curent, la o sesiune de educație financiară, organizată de Bursa de Valori a Moldovei (BVM).
  În cadrul sesiunii moderate de vicepreședintele BVM, Golban Ala, tinerii s-au familiarizat cu sectorul financiar nebancar, în general, și instrumentele financiare/mecanismele pieței de capital, segmentul reglementat, în special. 
   Elevii au avut posibilitatea de a afla cum se pot efectua investiții pe piața bursieră din Republica Moldova, cine sunt participanții pieței, drepturile și obligațiile investitorului.
   “Viitorul e al celor care investesc în el. Educația financiară devine din an în an tot mai evidentă, mai cu seamă, în contextul evoluției social - economice și provocărilor caracteristice țărilor în tranziție. Educația financiară este și despre bani, dar este și despre disciplină și direcția pe care o alegi tu pentru finanțele tale - asa cum sunt ele, mici sau mari, de aceea activitățile de educație financiară sunt relevante pentru toate vîrstele.” a specificat Dna Vicepreședintă.

    
    

Inapoii la lista noutăţilor